Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 4 » А Вас включили до списку виборців?
15:30
А Вас включили до списку виборців?

 Особа, яка має право голосу на виборах депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських,  селищних, міських голів (громадянин України віком з 18 років), може звернутися до адміністративного суду (в нашому місті це  Барський районний суд, що знаходиться за адресою м. Бар, вул. Соборна, 2) з адміністративним позовом про уточнення списку  виборців. Дане питання регулюється ст. 173 Кодексу адміністративного судочинства України. Вимога позивача може стосуватися  включення в список виборців себе особисто або інших осіб, які мають право голосу на відповідних виборах або референдумі,  виключення із списку себе особисто або інших осіб, усунення неточностей, неправильності, перекручень списків виборців тощо.

 При поданні позовної заяви про уточнення списку виборців судовий збір не сплачується, її може бути подано не пізніш як за одну годину до закінчення часу голосування. Це потрібно для того, щоб суд встиг розглянути справу, а відповідна комісія — виконати постанову суду.

Суд  вирішує  адміністративні справи щодо уточнення списку виборців у дводенний строк після надходження позовної  заяви,  але не пізніше ніж за два дні до дня голосування, а якщо позовна заява надійшла за два дні до дня голосування, - невідкладно. Цей строк встановлено для того, щоб суд встиг розглянути справу, а відповідна комісія — виконати постанову суду.

З огляду на необхідність оперативного вирішення адміністративних справ щодо уточнення списку виборців неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає їх судовому розгляду, і постанови адміністративного суду щодо внесення змін у списки виборців виконуються негайно.

 

Начальник Барського районного управління юстиції                                                                                  Наталія Сирота

Переглядів: 1182 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples