Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 5 » Гарантовані пільги
08:34
Гарантовані пільги
Як вести себе в ситуації, якщо Ви маєте право на безкоштовний проїзд в громадському транспорті, але Вам відмовляють в його реалізації.
Відмова в перевезенні пільговиків – доволі розповсюджене порушення українського законодавства. Нехтування правами осіб, за якими закріплене гарантоване державою право пільг на проїзд спостерігається в основному з боку приватних підприємств, керівники або персонал яких встановлюють обмеження щодо кількості пільговиків на рейс, перевозять пільговиків за півціни, скорочують перелік пільгових категорій, вимагають пред’явлення тільки оригіналу посвідчення (при цьому не розглядаючи дублікати та нотаріально завірені копії), іншим чином частково чи повністю попирають в правах пільгові категорії пасажирів, спираючись ніби-то на «недотаційність маршруту», дороговизну ГЗМ, інше.
Принципова позиція та грамотність в правовій галузі допоможуть Вам відстояти Ваше право на гарантовані пільги! Пам’ятайте: згідно українського законодавства та умов, на яких перевізниками була отримана відповідна ліцензія Ви маєте повне право на користування пільгами у всіх видах транспорту, згідно переліку, затвердженого законодавством! Ваше звернення щодо порушень перевізниками ліцензійних умов та законодавства в галузі пільговиків можуть бути поводом для позбавлення суб’єкта господарства права здійснювати перевозки!
В разі порушення законодавства перевізником Ви можете звернутися на ім’я директора підприємства (або суб’єкта підприємницької діяльності) або до контролюючих інстанцій: Головного управління транспорту, державної автомобільної інспекції, міністерства транспорту, управління у справах захисту споживачів, управління транспорту відповідної місцевої ради, державну службу боротьби з економічною злочинністю, державної податкової адміністрації, міліції, органів прокуратури або до суду.

Провідний спеціаліст Барського районного управління юстиції Юлія Сплавська
Переглядів: 1359 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples