Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 8 » Якщо Ви продаєте будинок
07:56
Якщо Ви продаєте будинок

Для того щоб бути підготовленим до укладення договору купівлі-продажу будинку потрібно знати які  документи ви повинні мати перед тим як звернутися до нотаріуса.

Ось примірний список необхідних документів:

- правовстановлюючий документ, на основі якого житловий будинок належить власнику.

- витяг з реєстру прав власності на нерухоме майно, який видає Бюро технічної інвентаризації. Однак, слід  пам’ятати, що строк чинності даного документу не перевищує 3 місяці з дати його отримання. 

- довідка про склад сім’ї, що проживає в будинку який продається.. При цьому для покупця нерухомості  найкращим варіантом є зняття з реєстрації всіх громадян, прописаних у будинку.

- якщо будинок відчужується разом з земельною ділянкою, то необхідні документи про приватизацію землі, а саме державний акт на землю. При продажі земельної ділянки разом з будинком необхідна довідка про експертну оцінку, отримана в землевпорядній організації, з вказаної у ній вартості буде утримане державне мито 1 % від експертної оцінки землі, що сплачується до місцевого бюджету за місцем посвідчення договору.

- з відділу Державного земельного кадастру необхідна довідка про обтяження на землю.

- якщо купівлю об’єкта нерухомості здійснює один із подружжя, то інший повинен бути присутнім при укладенні договору. Крім паспортів чоловік і дружина повинні взяти ідентифікаційні номери та свідоцтво про шлюб.

 - якщо житловий будинок або його частина належить неповнолітній дитині, то крім присутності при укладенні договору його батьків (опікунів) має бути отриманий дозвіл Комісії з питань захисту прав дитини затверджений розпорядженням голови райдержадміністрації. Даним питанням займається Служба у справах дітей. Якщо батьки дитини померли, то необхідні свідоцтва про їх смерть.

- при укладенні договору купівлі-продажу нерухомості обидві сторони повинні мати при собі паспорти та ідентифікаційні номери.

Ще однією порадою для бажаючих купити будинок є необхідність перевірки заборгованості по комунальних послугах. Звичайно, якщо будинок опалюється дровами, а водою користуються з криниці, то такої проблеми не буде, але якщо будинок підключений до міських комунікацій може виявитися чимала заборгованість.

Наявність арештів та заборон на будинок, який продається перевіряється нотаріусом при підготовці до посвідчення договору за допомогою Єдиних державних реєстрів в електронній базі даних.

В підсумку зазначу, що після оформлення всіх документів нотаріально оформлюються два договори: один про купівлю землі, інший про купівлю житла.

 Провідний спеціаліст Барського РУЮ                                                                                Юлія Сплавська

 

Переглядів: 1319 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples