Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 2 » Набув чинності Закон України «Про адміністративні послуги».
09:24
Набув чинності Закон України «Про адміністративні послуги».

 7 жовтня 2012 року набув чинності закон про адміністративні послуги, яким визначено порядок надання таких послуг, формування Реєстру та Єдиного державного порталу адміністративних послуг.

               Закон № 5203-VI "Про адміністративні послуги" був прийнятий Верховною Радою 6 вересня поточного року.

               Відповідно до статті 1 даного Закону адміністративна послуга - результат здійснення владних повноважень суб’єктом надання адміністративних послуг за заявою фізичної або юридичної особи, спрямований на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків такої особи відповідно до закону;

               Законом, зокрема, передбачено надання адміністративних послуг в електронній формі з використанням мережі Інтернет через Єдиний державний портал адміністративних послуг.

               У законі також уточнено визначення адміністративного органу, принципи (принцип організаційної єдності та принцип «єдиного вікна») та форми надання адміністративних послуг, види адміністративних послуг та строки їх надання.

               Законом визначається вичерпний перелік адміністративних послуг, а також встановлено заборону делегування суб'єктам господарювання повноважень з надання адміністративних послуг. Крім того, встановлено заборону адміністративним органам (крім бюджетних установ, яким відповідно до закону делеговано повноваження з надання адміністративної послуги) надавати платні господарські послуги; визначено критерії, за якими встановлюється розмір плати за послуги; запроваджено порядок, за яким фізична особа має право на отримання адміністративної послуги у відповідному адміністративному органі чи центрі з надання адміністративних послуг, незалежно від реєстрації місця проживання чи місця перебування такої особи.

 

                                               Провідний спеціаліст управління юстиції                  Інна Якубчик

Переглядів: 863 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples