Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 12 » Письмове звернення до установ та організацій
09:09
Письмове звернення до установ та організацій

Ви маєте право звертатися до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ,  організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, посадових осіб українською чи іншою мовою,  доступною для Вас.

Письмове звернення бажано надсилати рекомендованим листом (у деяких установах ця умова є основною) з чіткою  вка­зівкою на конверті своєї зворотної адреси, імені та прізвища. Якщо воно адресується конкретній особі, службовцю  держав­ного органу, то на конверті ставиться помітка «особисто». Зве­рнення підписується Вами особисто. Без підпису  воно просто не буде розглянуто, і в десятиденний термін його Вам повер­нуть без відповіді.

Якщо Ваше звернення оформлене належним чином і по­дане у встановленому порядку, то воно підлягає обов'язковому прийняттю та розгляду. Відсутність відповіді на Ваше звернен­ня, незалежно від того, яких помилок Ви припустилися, є пору­шенням положень Закону України «Про звернення громадян». Анонімні звернення, тобто без вказівки і підпису автора, взага­лі не розглядаються.

ПАМ'ЯТАЙТЕ!

Звертаючись до установ чи організацій письмово, Ви отримаєте відповідь в межах свого звернення.

Між іншим

   Забороняється відмова в прийнятті та розгляді звернення з посиланням на політичні погляди, партійну належність, стать, вік, віросповідання, національність громадянина, незнання мови.

   Забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються.

   Не допускається розголошення одержаних із звернень відомостей про особисте життя громадян без їх згоди чи відомостей, що становлять державну або іншу таємницю, яка охороняється законом, та іншої інформації, якщо це обмежує права і законні інтереси громадян.

Провідний спеціаліст Барського районного управління юстиції                                                                       Юлія Сплавська

Переглядів: 1450 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples