Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 31 » Порядок та умови виконання рішення про виселення боржника
08:15
Порядок та умови виконання рішення про виселення боржника

 Виконання даного виду рішення полягає у звільненні боржником примі­щення, зазначеного у виконавчому документі,  від майна, домашніх тварин, а також у забороні такій особі користуватися цим приміщенням. Примусовому  виселенню підлягають лише особи, які визначені у виконавчому документі.

 Виконання рішення про виселення боржника провадиться лише у разі, якщо боржником воно не виконано в  установлений державним виконавцем строк, визначений відповідно до ст. 24 Закону України «Про виконавче про­  вадження».

Примусове виконання рішення про виселення боржника здійснюється державним виконавцем не пізніше 60 робочих днів з моменту невиконання боржником рішення про його виселення в установлений державним виконав­цем строк, визначений відповідно до ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження».

Державний виконавець зобов'язаний письмово повідомити боржника про день і час примусового виселення. Відсутність боржника, повідомленого про день і час виселення, не є перешкодою для виконання рішення.

Виселення здійснюється у присутності понятих за сприянням органів внутрішніх справ з обов'язковим описом майна державним виконавцем. Один примірник акта опису майна вручається під розписку боржникові. Державний виконавець у необхідних випадках забезпечує в установленому порядку збе­рігання майна боржника, але не більше як три роки, з покладенням понесених витрат на боржника.

Після завершення трирічного строку невитребуване майно реалізується в порядку, передбаченому для реалізації безхазяйного майна.

Якщо виконання рішення здійснюється, коли відсутні особи, котрі підля­гають виселенню, державний виконавець зобов'язаний провести опис майна та зазначити його вартість.

Описане майно передається на відповідальне зберігання особі, яка дер­жавним виконавцем призначена охоронцем майна.

Передане на зберігання майно боржника видається йому державним ви­конавцем на підставі акта після сплати боржником витрат на його збережен­ня. Якщо боржник відмовляється сплатити витрати за зберігання майна, вони компенсуються за рахунок реалізації частини майна боржника.

Про виконання рішення про виселення боржника державним виконав­цем складається акт, що підписується особами, які брали участь у виконанні.

Якщо особі, яка підлягає виселенню, має бути надано інше жиле примі­щення, державний виконавець надсилає відповідному житловому чи іншому органу повідомлення про строк виконання рішення щодо надання такого при­міщення. У разі ненадання у визначений строк іншого жилого приміщення державний виконавець складає про це акт і звертається до суду з поданням про визначення порядку подальшого виконання рішення. До вирішення су­дом цього питання виконавчі дії не провадяться.

Якщо особа самостійно вселилася в приміщення, з якого вона була при­мусово виселена, повторне її виселення може бути здійснено державним ви­конавцем на підставі ухвали суду, який прийняв рішення про виселення. Ви­конавче провадження у цьому разі підлягає поновленню за постановою державного виконавця.

Державний виконавець ВДВС Барського РУЮ                                                                                                       Олег Страшок

Переглядів: 1907 | Додав: bar-just | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples