Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 2 » Пред'явлення виконавчого документа до органу державної виконавчої служби не за місцем виконання рішення
09:57
Пред'явлення виконавчого документа до органу державної виконавчої служби не за місцем виконання рішення

 Встановлення у законі правил про місце виконання рішень створює до­даткові організаційно-правові умови для  забезпечення оперативності і пов­ноти виконавчого провадження.

 Визначити місце виконання рішення - означає встановити територіаль­ний орган державної виконавчої служби, який за  законом уповноважений здійснювати виконавче провадження конкретного рішення.

 Дотримання правил про місце виконання рішення сприяє швидкому і повному виконавчому провадженню, здійсненню  його з урахуванням особли­востей виконання, а також дозволяє учасникам виконавчого провадження, пе­редусім сторонам, найповніше реалізувати їх процесуальні права.

Термін «місце виконання рішення» у законодавстві про виконавче про­вадження означає насамперед територіальну підвідомчість, з якою пов'язуєть­ся визначення територіального органу державної виконавчої служби, зо­бов'язаного прийняти виконавчий документ і відкрити виконавче провадження. Поруч з цим, цей термін також вживається у значенні місця проведення державним виконавцем виконавчих дій, що може не збігатися з територією адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюється юрисдикція того органу державної виконавчої служби, до якого належить державний виконавець.

За загальним правилом виконавче провадження відкривається держав­ним виконавцем того відділу державної виконавчої служби, юрисдикція яко­го поширюється на територію, у межах якої перебуває місце проживання боржника або місцезнаходження постійно діючого органу боржника - юри­дичної особи.

Вимоги щодо виконання рішення залежно від місця його виконання заз­начені у ст. 20 Закону України «Про виконавче провадження». Зокрема, вико­навчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Якщо боржник є юридич­ною особою, то виконання провадиться за місцезнаходженням його постійно діючого органу або майна. Право вибору місця виконання між кількома орга­нами державної виконавчої служби, які можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їх функції, належить стягувачу.

Виконання рішення, яке зобов'язує боржника вчинити певні дії, прова­диться державним виконавцем за місцем здійснення таких дій.

Державний виконавець має право проводити виконавчі дії щодо вияв­лення та звернення стягнення на кошти, розміщені на рахунках та вкладах боржника в установах банків чи інших фінансових установах, на рахунки в цінних паперах у депозитаріях на території, на яку поширюється юрисдикція України.

Якщо у процесі виконавчого провадження змінилися місце проживання чи місцезнаходження боржника, місце його роботи або з'ясувалося, що майно боржника, на яке можна звернути стягнення, відсутнє, державний виконавець негайно складає про це акт і не пізніше наступного дня надсилає виконавчий документ разом з копією цього акта до органу державної виконавчої служби за новим місцем проживання чи місцезнаходженням боржника, місцем його роботи чи місцем знаходження майна боржника, про що одночасно повідом­ляє стягувача та орган, який видав виконавчий документ.

У разі, коли у процесі виконавчого провадження з'ясувалося, що майна боржника, на яке можливо звернути стягнення, недостатньо для повного за­доволення вимог стягувача, однак майно боржника виявлено на території ін­шого органу державної виконавчої служби, державний виконавець звертає стягнення на таке майно в порядку, передбаченому Законом, за погодженням з начальником органу державної виконавчої служби, якому він підпорядкова­ний та за умови, якщо стягувач авансує витрати на організацію і проведення виконавчих дій. Про вчинення виконавчих дій на території іншого органу державної виконавчої служби державний виконавець повідомляє начальника цього органу державної виконавчої служби. У разі, коли стягувач не здій­снить авансування витрат на організацію і проведення виконавчих дій на території іншого органу державної виконавчої служби, державний виконавець звертає стягнення на наявне майно боржника і після розподілу стягнутих коштів, у разі їх недостатності для повного задоволення вимог стягувача, нап­равляє виконавчий документ до органу державної виконавчої служби за міс­цезнаходженням іншого майна боржника.


Головний державний виконавець відділу державної виконавчої служби 

Барського районного управління юстиції                                                                                                       Вікторія Кондратюк

Переглядів: 2517 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples