Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 6 » Ви запитуєте, ми відповідаєм:
08:25
Ви запитуєте, ми відповідаєм:

ХТО ПЕРЕВІРЯЄ РОБОТОДАВЦЯ?

Це питання врегульоване в ст.. 259 КЗпП. Нагляд і контроль за додержанням законодавства про працю здійснюють : Державний департамент нагляду за додержанням законодавства про працю – на всіх без винятку підприємствах, установах та організаціях через створені територіальні державні інспекції праці;центральні органи державної виконавчої влади – на підприємствах, що перебувають у їх функціональному підпорядкуванні;генеральний прокурор України та підпорядковані йому прокурори(проводять вищий нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів про працю); професійні спілки та їх об`єднання.

Притягнути роботодавця до адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства мають право інспектори Держнаглядпраці.

За результатами перевірки обов’язково оформляють акт у двох примірниках, де фіксують виявлені порушення, і складають припис щодо їх усунення. Зазначене в приписі слід обов’язково виконати і письмово повідомити інспектора праці про вжиті заходи в установлений ним термін.

Рішення інспектора можна оскаржити протягом 10 днів у вищої посадової особи, а якщо питання не вирішено-у керівництві Держнаглядпраці та або в суді. Подання у встановлений строк скарги ( її мають розглянути протягом 15 діб) зупиняє виконання припису державного інспектора з праці до дати її розгляду.

Порушення трудового законодавства тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

ПОЗБАВЛЕННЯ ПРЕМІЇ

Позбавлення премій, передбачених системою оплати праці, проводиться відповідно до положення про преміювання працівників, чинного на підприємстві, в установі, й можливе тільки за розрахунковий період, у якому допущено порушення.

Для цього оформляється наказ керівника з обов’язковим зазначенням конкретних обставин, які спричинили депреміювання.

У разі дисциплінарного стягнення до працівника відповідно до ст..151 Кодексу законів про працю України заходи заохочення, передбачені ст..143 КЗ пп., упродовж строку дії стягнення не застосовуються.

Якщо протягом року з дня дисциплінарного стягнення працівника не буде піддано новому дисциплінарному стягненню, то він вважатиметься таким, що не мав його. Отже, воно чинне протягом року і може бути зняте раніше, в разі якщо працівник не допустив нового порушення трудової дисципліни і проявив сумлінність.

Якщо правилами внутрішнього трудового розпорядку або колективним договором передбачено виплату премій як захід заохочення, то роботодавець не повинен надавати їх працівникам, на яких накладено дисциплінарне стягнення, протягом строку дії стягнення.

Начальник управління юстиції                                                                     Наталія Сирота

Переглядів: 1359 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples