Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 1 » Ви запитуєте - ми відповідаємо
10:02
Ви запитуєте - ми відповідаємо
null1.На який строк укладається договір найму?
  Договір найму є двостороннім .Його сторонами є наймодавець і наймач. Його сторонами є наймодавець і наймач.
  Відповідно до ч.1 ст.759 Цивільного кодексу України за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов’язується передати наймачеві майн6о у користування за плату на певний строк. Таким чином, закон передбачає можливість укладення як реальних договорів найму(таких, вважаються укладеними з моменту фактичного надання майна у користування), так і консенсуальних (таких, що вважаються укладеними з моменту досягнення сторонами згоди щодо всіх істотних умов договору).
  Оскільки договір майнового найму є оплатним, то за користування майном справляється плата. Її розмір узгоджується сторонами. 
  Правочин найму будівлі або іншої капітальної споруди укладається письмово, а якщо такий договір діятиме понад рік, то він підлягає нотаріальному посвідченню. Письмово оформляється договір і договір щодо транспортного засобу. Якщо за ним сторонами є фізичні особи, то цей документ також підлягає нотаріальному посвідченню.
  За Цивільним кодексом України предметом договору оренди можуть бути майнові права (автора та суб’єкта авторського права, власника об’єкта промислової власності, права на чужі речі).
  За договором найму наймодавцем можуть виступати фізичні, юридичні особи , уповноважені державою органи, адміністративно-територіальні утворення тощо.
  Незалежно від суб’єктного складу право укладати договір оренди має власник або особа власник майнових прав. Власник може уповноважити укласти договір майнового найму іншу особу. В такому разі повноваження повіреного будуть визначатися договором доручення. Право передавати майно у наймання можуть особи, які володіють цим майном на правах довірчого управління, якщо це передбачено законом чи договором або на іншій законній підставі.
  Договір найму може бути укладений на невизначений строк. У такому разі припинення договору пов`язується з вимогою наймодавця або наймача. При цьому закон покладає обов’язок на сторону, з ініціативи якої договірні зв’язки припиняються, повідомити другу сторону про це не пізніше , ніж за 3 місяці щодо найму нерухомих речей та один місяць - у разі розірвання договору найму рухомих речей.
  В окремих випадках законом можуть бути встановлені максимальні строки договору найму для окремих видів майна.

2.Чи передбачена відповідальність для прийомних батьків і батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, якщо вони неналежно виконують обов’язки щодо охорони здоров`я дітей, недбало і несумлінно ставляться до них?
  Відповідно до ст.137 Кримінального кодексу України невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров`я неповнолітнього внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, які спричинили істотну шкоду здоров`ю потерпілому, караються штрафом від 100 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на такий самий строк, позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.
  Ті самі дії, що спричинили смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки , караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на такий самий строк, з позбавленням волі на такий самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.
  Використання опіки чи піклування з корисливою метою на шкоду підопічному згідно з ст.167 ККУ карається штрафом від 100 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.


  Начальник управління юстиції          Наталія Сирота


Переглядів: 1005 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples