Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 3 » Ви запитуєте - ми відповідаємо
07:23
Ви запитуєте - ми відповідаємо
null Чи можна звернути стягнення на майно, яке є об'єктом права спільної власності подружжя?
 У відповідності до статті 73 Сімейного кодексу України за зобов'язаннями одного з подружжя стягнення може бути звернене тільки на його особисте  майно і на частину в праві сумісної власності подружжя, яка виділена йому в натурі. Стягнення може бути накладене на майно, яке є спільною  власністю подружжя, якщо судом буде встановлено, що договір був укладений одним з подружжя на користь сім'ї й отримане за договором  використано на її потреби.

 У нас з сусідом виник конфлікт з приводу розміру ділянки, я подав заяву до суду на сусіда, а він пропонує мирову угоду. Як правильно її укласти? 
Для укладення мирової угоди сторони подають клопотання до суду про мирову угоду. Якщо угода оформлена письмово, то вона долучається до справи. Суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє повноваження сторін. У разі укладення мирової угоди суд ухвалює рішення про припинення провадження у справі і виносить ухвалу про визнання мирової угоди. Якщо умови мирової угоди суперечать закону або порушують інтереси інших осіб, суд виносить ухвалу про відмову у визнанні мирової угоди і продовжує судовий розгляд. 

Колишній чоловік довгий час не сплачує аліменти. Чи можна вимагати стягнення їх в повному обсязі? 
Аліменти за минулий час можуть бути присуджені, якщо позивач пред'явить суду докази того, що він вживав заходи щодо отримання аліментів з відповідача, але не міг їх отримати у зв'язку з ухиленням останнього від оплати. В цьому випадку суд може призначити стягнення аліментів за минулий час, але не більше ніж за три роки.

Провідний спеціаліст управління юстиції        Юлія Сплавська


Переглядів: 1003 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples