Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Ви запитуєте-ми відповідаємо
06:20
Ви запитуєте-ми відповідаємо

 Підкажіть будь ласка. Я купив квартиру в кредит. Можу я здавати її в оренду третій особі. І як взагалі кредитор може обмежити мене в її  використанні.

 Всі обмеження вашого права на куплену квартиру можуть бути передбачені тільки в договору купівлі-продажу квартири. Якщо за цим договором  раво власності вже перейшло до вас (а так воно швидше за все і є), а прямої заборони на здачу в оренду немає, то ви можете спокійно здавати її в  оренду.

  Після смерті матері мій батько жив з жінкою цивільним шлюбом 15 років, чи має вона і її син громадяни Росії, успадковувати його майно оскільки він   помер. Колишня співмешканка затверджує що син у неї від мого батька! Чи належить їй частина спадку, або її сину.

Якщо немає заповіту, то тоді успадковуєте тільки ви. Проте якщо вона (співмешканка) зуміє довести що батьком її сина є ваш батько, тоді спадок ділитиметься між вами і її сином. Встановлення батьківства можливо через суд, або якщо при народженні дитини ваш батько був записаний батьком цієї дитини.

 Я є після смерті матері єдиним спадкоємцем приватизованої квартири на Україні, на яку не був складений заповіт. Проживаю в Росії. Які документи може зажадати районний нотаріус для оформлення спадщини?

При зверненні в нотаріальну контору вам при собі необхідно мати паспорт, а також бажано свідоцтво про народження.

 Я громадянин України, але, за сімейними обставинами, живу в Болгарії. Мені 58 років і прийшов час задуматися про пенсію. До 2005 року між Радянським союзом і Болгарією існував договір про пенсії. Тепер цього договору немає. У м. Бар, де я проживав до 1992 року у мене є робочий стаж 29 років. Чи можу я оформити і одержувати Українську пенсію в Болгарії і якщо та те коли і як я можу це зробити?

Ні, оформити і одержувати пенсію ви можете тільки на території України. У вашому випадку оптимальним для вас буде приїхати до України і оформити отримання пенсії на рахунок в банку, а вже куди ви перекладатимете гроші з цього рахунку, залежить тільки від вашої фантазії. Також можливий варіант щоб пенсію одержувала будь-яка інша особа, на яку ви видасте довіреність.

 Мене цікавить ось таке питання: чи можна фотографувати в супер маркетах, ресторанах, кафе, громадський місцях і при цьому не порушуючи закону. І на яких підставах мені можуть заборонити фотографувати і навпаки як я можу довести що можу фотографувати в цьому місці.

Територія магазинів, ресторанів, кафе і т.д. є їх приватною власністю (може бути і в оренді, але це не має значення в даному випадку), тому вони самі можуть встановлювати правила для проведення фотографування.

Провідний спеціаліст управління юстиції           Юлія Сплавська

Переглядів: 961 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples