Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 18 » Ви запитуєте - ми відповідаємо
14:39
Ви запитуєте - ми відповідаємо

Чи обов'язково мати згоду всіх членів сім'ї при приватизації житла?

П. 2 ст. 8 Закону України „Про приватизацію державного житлового фонду” передбачено, що передача займаних квартир (будинків) у спільну сумісну або спільну часткову власність здійснюється за письмовою згодою всіх повнолітніх членів сім'ї, які постійно проживають у цій квартирі (будинку), в тому числі тимчасово відсутніх, за якими зберігається право на житло, з обов'язковим визначенням уповноваженого власника квартири (будинку). Тобто приватизації підлягає квартира, мешканці якої є членами однієї сім'ї і дали письмову згоду на її приватизацію.

 

Що таке прийомна сім'я? У чому полягає відмінність між прийомною сім'єю та усиновленням?

Прийомна сім'я – це сім'я, яка взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей , позбавлених батьківського піклування, погодилася на тимчасове піклування про дітей, поки їхні власні батьки не будуть спроможні доглядати за ними. Держава несе відповідальність за таких дітей.

Прийомна сім'я допомагає дитині, яка не може проживати у власній сім'ї з різних причин: батьки тяжко хворі і не в змозі турбуватися про дитину, батьки померли, батьки позбавлені батьківських прав тощо.

На відміну від усиновлення, у прийомній сім'ї можуть виховуватися діти, батьки яких не позбавлені батьківських прав, але протягом деякого часу не спроможні виховувати своїх дітей.

Прийомні батьки та прийомні діти не пов'язані взаємними майновими зобов'язаннями, тоді як усиновлені діти набувають прав біологічно рідних дітей.

Не втрачаючи статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, прийомні діти влаштовуються до прийомної сім'ї на повне державне утримання.

 

Чи мають право працівники, постійно зайняті на роботах за комп’ютером, на доплату за шкідливі умови праці та на додаткову відпустку?

За умови дотримання Державних санітарних правил і норм роботи з візуальними дисплейними терміналами електроннообчислюваних машин (ЕОМ) та Правил охорони праці під час експлуатації робота на персональному комп’ютері не належить до робіт зі шкідливими умовами праці, а тому обовязкова доплата за таку роботу законодавством не передбачена.

Водночас законодавство не забороняє визначити в колективному договорі роботу за комп'ютером як таку, що храктеризується особливими умовами праці і встановити для працівників додаткові пільги і гарантії, зокрема, особливий порядок оплати праці з повним віднесенням витрат на їх фінансування до валових витрат у встановленому порядку.

 

 Провідний спеціаліст управління юстиції           Юлія Сплавська

Переглядів: 1312 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples