Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 21 » Ви запитуєте – ми відповідаємо :Порядок звернення за перерахунком пенсії
09:15
Ви запитуєте – ми відповідаємо :Порядок звернення за перерахунком пенсії
Згідно із ч. 3 ст. 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон) у разі якщо пенсія призначена за нормами Закону і застрахована особа продовжує працювати, провадиться перерахунок пенсії з урахуванням страхового стажу після призначення пенсії.
    Для перерахунку пенсії, призначених до набрання чинності Законом, враховується заробітня плата (дохід) за період, передбачений абз. 1 ч. 1 ст. 40 Закону, тобто для обчислення пенсії враховується заробітня плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року, незалежно від перерв, та весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.
     Кожний наступний перерахунок пенсії провадиться не раніше як через два роки після попереднього перерахунку з урахуванням страхового стажу після призначення пенсії Заробітня плата (дохід) за період страхового стажу до 1 липня 2000 року враховується для обчислення пенсії на підставі документів про нараховану заробітню плату (дохід), виданих у порядку, встановленому законодавством, а за період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року – за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку.
    Згідно із ст. 44 Закону заява про перерахунок та необхідні документи подаються до територіального органу Пенсійного фонду.    Відповідно до п. 4 ст. 45 Закону перерахунок призначеної пенсії, крім випадків, передбачених ч. 1 ст. 42 і ч. 5 ст. 48 Закону, провадиться в такі строки: у разі виникнення права на підвищення пенсії – з першого числа місяця, в якому пенсіонер звернувся за перерахунком пенсії, якщо відповідну заяву з усіма необхідними документами подано ним до 15 числа включно, і з першого числа наступного місяця, якщо заяву з усіма необхідними документами подано ним після 15 числа.
    Документи про перерахунок пенсії розглядає територіальний орган Пенсійного фонду та не пізніше 10 днів з дня їх надходження приймає рішення про перерахунок або про відмову в перерахунку пенсії.
   Перерахунок і поновлення виплати раніше призначеної пенсії здійснюється за документами, що є в пенсійній справі.
   При перерахунку пенсії до наявних документів заявник може додати документи про трудовий стаж, який не врахований у пенсійній справі, і про заробіток за періоди, що визначаються за нормами Закону.
 
 
                                        Головний спеціаліст управління юстиції     Микола Поліщук
Переглядів: 727 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples