Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 2 » ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ СУДУ ПРО ПОНОВЛЕННЯ НА РОБОТІ
15:26
ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ СУДУ ПРО ПОНОВЛЕННЯ НА РОБОТІ
Державною виконавчою службою виконуються рішення суду , які мають значення в процесі поновлення порушених прав громадян, а саме виконання рішень суду про поновлення на роботі.
   Так, згідно вимог ст. 76 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено порядок виконання таких рішень суду в разі незаконного звільнення працівника. Законом встановлено, що рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного працівника виконується негайно.
    Що означає негайне виконання ?
   Відповідно до ст. 30 ч. 3, 4 Закону України «Про виконавче провадження», встановлено, що негайному виконанню підлягають рішення:
    1) про стягнення аліментів, заробітної плати в межах платежів, вирахуваних за один місяць, а також про стягнення усієї суми боргу за такими виплатами, якщо рішенням передбачено її негайне стягнення;
    2) про поновлення на роботі чи на попередній посаді незаконно звільненого або переведеного працівника;
    3) в інших випадках, якщо негайне виконання передбачено законом і про це зазначено у виконавчому документі.
   У разі якщо рішення підлягає негайному виконанню, державний виконавець відкриває виконавче провадження не пізніше наступного робочого дня після надходження виконавчого документа на виконання і невідкладно розпочинає його примусове виконання.
    Після відкриття виконавчого провадження за виконавчим документом про поновлення на роботі, державний виконавець перевіряє виконання рішення не пізніше наступного робочого дня після відкриття виконавчого провадження.
    У разі невиконання власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом, фізичною особою, фізичною особою - підприємцем рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного працівника на них накладається штраф та застосовуються інші заходи, передбачені законом.
   Сума штрафу на боржника - фізичну особу складає від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на посадових осіб - від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на боржника - юридичну особу - від сорока до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі повторного невиконання рішення боржником без поважних причин державний виконавець у тому ж порядку накладає на нього штраф у подвійному розмірі та звертається до правоохоронних органів з поданням (повідомленням) про притягнення боржника до кримінальної відповідальності відповідно до закону.
   Строк виконання даного виду стягнення встановлений два місяці. Тобто, з дня відкриття виконавчого провадження, державний виконавець зобов’язаний вчинити виконавчі дії у двомісячний строк.
    Виконання рішення про поновлення на роботі вважається закінченим з дня видачі відповідного наказу або розпорядження власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом, фізичною особою, фізичною особою - підприємцем, який прийняв незаконне рішення про звільнення або переведення працівника, після чого державний виконавець виносить постанову про закінчення виконавчого провадження.
 
 
                          Головний державний виконавець
                          відділу ДВС Барського РУЮ                                                  Вікторія Кондратюк
Переглядів: 2089 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples