Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 30 » 1 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ
09:17
1 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ
Першого червня світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту дітей. Це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення щодо його святкування було прийнято Міжнародною демократичною федерацією жінок на сесії у листопаді 1949 року. Перше святкування цього свята відзначалось у 1950 році. В результаті, ООН підтримала ініціативу відзначення міжнародного дня і оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетних направлень своєї діяльності. В Україні цей день святкують з 1998 року.
  Варто згадати, що Конвенція з прав дітей була прийнята Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року - через 30 років після прийняття Декларації прав дитини та через 10 років після оголошення Міжнародного Року Дитини. На сьогодні більше 96% дітей живуть у країнах, котрі зобов'язалися захищати права дитини після ратифікації Конвенції ООН про права дитини. В нашій державі Конвенція вступила в дію з 27 вересня 1991 року.
  Впродовж років незалежності Україна спромоглася прийняти законодавство щодо охорони дитинства та Конвенцію ООН. Однак це не вирішує остаточно всіх проблем, котрі вимушені переживати наші діти. Адже дитина - це чи не найважливіша ланка суспільства. Ці молоді люди в майбутньому будуть керувати державою та закладати нові еталони для тогочасного суспільства. Зараз варто звернути увагу на те, щоб наші діти були здоровими. Адже за статистикою, все більше дітей народжується з паталогіями, в містах і навіть у столиці не вистачає належного медичного обладнання та медикаментів, щоб доглядати за хворим немовлям. В результаті цього дитяче здоров'я та імунітет заслабкі ледь не від народження.
  В цей день не треба забувати і про насилля над дітьми. Найстрашніше - коли дітлахи живуть зі страхом, що їх можуть скривдити близькі люди. Багато дітей тікають з дому. Тому, виходячи на вулицю, ми бачимо дитину, котра живе на вокзалі чи у підвалах будівель
  Зараз необхідно звернути особливу увагу на такі проблеми дітей, захистити їхні права і дати підтримку, адже вони - це наше майбутнє.
 
 
                                                Начальник управління юстиції                         Наталія Сирота
Переглядів: 1042 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples