Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 23 » 20 річниця Незалежності України
08:08
20 річниця Незалежності України

    Віковічне прагнення волелюбного, працьовитого українського народу до своєї державності знайшло історичне втілення 24 серпня 1991 року в Акті проголошення незалежності України. У цей день на політичній карті світу виникла нова суверенна держава – Україна, що стало визначною подією у всесвітній історії ХХ століття. 

     Високий рівень духовності українського народу, що з глибини віків зберігся і до сучасності, відсутність у України імперських зазіхань на свободу і вільний розвиток інших народів, які є нашими ближчими чи дальшими сусідами, викликає повагу і розуміння серед інших держав.

     Досвід людства засвідчує: незалежність ніколи не досягається просто, безболісно і без втрат. Вона потребує великої самовідданості ідеології державного будівництва, терпіння і мужності, благородства помислів і єдності дій.

     Послідовно і мужньо крізь віки йшов до цієї славної події наш народ, шлях якого позначений найвищою мірою випробувань. В ім’я волі і свободи він в усі часи єднався і збройно ставав на захист своєї землі, жертвуючи шматком заробленого хліба, родинним спокоєм і своїм життям. Діяльність великих державотворців України – Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Данила Галицького і Богдана Хмельницького, Пилипа орлика в Михайла Грушевського, усіх попередніх поколінь борців за Українську державу осяяна одвічною істиною: немає Батьківщини без свободи і свободи без Батьківщини. Торжеством історичної справедливості, пам’ятником їх подвигу за всі періоди національно-визвольних змагань стала незалежна Україна, яка здолала перехрестя епох, твердо стала на шлях цивілізованого розвитку, закономірно і неухильно переходить до нових форм суспільного життя.

     24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла Акт про незалежність України. Він став реальним втіленням положень Декларації "Про державний суверенітет”. 1-го грудня 1991 року народ України підтвердив Акт про незалежність, проголосувавши за самостійність України.

    Незалежність – засіб досягнення високого рівня економічного, політичного й культурного розвитку держави, її екологічної безпеки. Незалежність – мрія наших предків про рівність з іншими народами, почуття гордості за свій народ та його державність.

    28-го червня 1996 року Верховна Рада України від імені українського народу – громадян України всіх національностей – керуючись Актом проголошення Незалежності України, прийняла Основний Закон України – Конституцію.

    Загальні засади Конституції України визначають основні характерні риси держави, українського суспільства. Україна є суверенно, незалежною демократичною, соціальною, правовою державою. Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна – держава унітарна, тобто країна, що є єдиним цілим. Її територія в межах існуючого кордону цілісна і недоторкана. Найвищою соціальною цінністю в Україні, за Конституцією, визначається людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека. Зміст і спрямованість діяльності держави визначають права і свободи людини та її гарантії. Головний обов’язок держави – забезпечення прав і свобод людини. Україна є республікою. В ній визначається і гарантується місцеве самоврядування.

 Державна мова в Україні – українська. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. Поряд з цим гарантується вільний розвиток, використання інших мов національних меншин України.

     Держава забезпечує захист прав усіх суб’єктів – право власності і господарювання, соціальну, самостійну економіки. Усі суб’єкти права власності рівні перед законом.

    Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки – найважливіші функції держави, справа всього українського народу.

    Державна влада в Україні здійснюється на засадах її розподілу на законодавчу, виконавчу і судову. Єдиним органом законодавчої влади в Україні є парламент – Верховна Рада України. Найвищий орган виконавчої влади – Кабінет Міністрів України. Найвищий орган судової влади – Верховний Суд України. Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб і Державний Гімн України.

    Конституція України заклала політико-правовий фундамент як демократичної держави.

   Нині України  невід’ємноа складова об’єднаної Європи. Парламенти всіх країн-членів Європейського Союзу вже ратифікували угоду про партнерство та співробітництво з Євросоюзом.

    Ми живемо у прекрасній країні. У нас є необхідний виробничий, науково-технічний і кадровий потенціал для того, щоб зробити її процвітаючою, щасливою для всіх громадян.

     Патріарх української держави Михайла Грушевського, який осмислюючи історичну долю України пророчно писав: "Ми думаємо якраз, що Україна не тільки для українців, а для тих, хто живе на Україні, а живучи, любить її, а люблячи, хоче працювати для добра краю і його людності, служити їй, а не обирати, не експлуататувати для себе.”

     Тож своєю ратною працею, своєю любов’ю до України ми повинні зміцнювати і розвивати спільно нашу державу на благо кожного з нас, на добро і щастя нашого суспільства.

                          

                                                                   Начальник управління юстиції               Наталія Сирота

Переглядів: 1105 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples