Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 27 » ЧИ ЗНАЄТИ ВИ ЗВИЧАЇ ТА ОБРЯДИ НАШОГО НАРОДУ
12:42
ЧИ ЗНАЄТИ ВИ ЗВИЧАЇ ТА ОБРЯДИ НАШОГО НАРОДУ
Весілля – це один з найурочистіших обрядів у всіх народів світу. Погляньте на наречених, оточених численними родичами та друзями. Одні – сором’язливі, другі – відверто радісні, треті – урочисті.
   Та ось відшуміло, відгриміло весілля. Мине якийсь час, а пам'ять людини недосконала, і забудуться яскраві картини торжества. Але ж це несправедливо. Тому і вирішили в народі знайти спосіб нагадати про це і продовжити. 
   Так з’явились весільні ювілеї, що знаменують окремі періоди спільного життя.
   Переліком цих ювілеїв хочу відповісти на багато численні телефонні дзвінки, які надходять до районного відділу реєстрації актів цивільного стану Барського районного управління юстиції.
Ситцеве весілля – відзначають після одного року спільного життя. У цей день подружжя дарує один одному хусточки із ситцю.  
Паперове – дворіччя. За назвою ясно з якого матеріалу готують подарунки.
Дерев’яне – п’ятиріччя.
Мідне – Семиріччя. Обмінюються мідними речами.
Жерстяне – вісім років. У центрі уваги – блискучий кухонний посуд.
Трояндове – десятиріччя. Якщо подружжя вирішило відзначити цей ювілей, то всі гості повинні танцювати з трояндами в руках.
Скляне – п'ятнадцять років. Відповідно до назви – подарунки.
Фарфорове – двадцятиріччя. Вважається, що за такий період подружнього життя цілком можна розщедритися і подавати гостям пригощання у новому фарфорі.
Срібне – двадцять п’ять років. Метал відомий. Решта залежить від фантазії подружжя та гостей.
Перлинне – тридцятиріччя. Чоловіки намагаються подарувати дружині низку з перлинами по кількості прожитих років. Полотняне – тридцять п’ять років спільного життя.
Рубінове – сорокаріччя. Весільна обручка прикрашається рубіном – символом кохання та вогню.
Золоте – п’ятдесятиріччя. Своєрідна оцінка прожитого ювілярами шляху. Весільна обручка обмінюється на нову, оскільки за ці роки руки змінилися та й золото потьманіло.
Діамантове або алмазне – шістдесятиріччя.
Подячне – сімдесятиріччя.
   Щаслива сімейна пара завжди викликає почуття глибокої поваги і щирого захоплення як приклад життєвої мудрості, дружби, вміння крізь роки пронести світлі почуття.
  Тож хай в нашому районі справляються якомога більше весільних ювілеїв, котрі спонукатимуть кожного помислити про долю своєї власної сім’ї.
  Відділ державної реєстрації актів цивільного стану ще раз нагадує, що відповідно до вимог статті 144 Сімейного кодексу України, батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєстрували народження дитини в державному органі реєстрації актів цивільного стану. Невиконання цього обов’язку є підставою для покладання на них відповідальності, встановленої законом.
   Частиною другою статті 212 Кодексі про адміністративні правопорушення передбачено, що несвоєчасна без поважних причин реєстрація батьками народження дитини в державних органах реєстрації актів цивільного стану тягне за собою накладання штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
 
                            Начальник відділу державної
                            реєстрації актів цивільного стану                              А.О. Хитрук
Переглядів: 907 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples