Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 17 » Державний виконавець – як суб’єкт відповідальності за корупційні правопорушення
13:47
Державний виконавець – як суб’єкт відповідальності за корупційні правопорушення

Відповідно до статті 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» особи, уповноважені на виконання функцій держави (державні службовці) є суб'єктами відповідальності за корупційні правопорушення. Оскільки, працівники органів державної виконавчої служби за своїм правовим статусом є державними службовцями – на них в повному обсязі поширюється дія антикорупційного законодавства України.

Тому, державним виконавцям забороняється використовувати свої службові повноваження та пов'язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди або у зв'язку з прийняттям обіцянки/пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб.

Забороняється органам державної виконавчої служби безпосередньо або через інших осіб одержувати дарунки (пожертви) від юридичних або фізичних осіб:

 1) за рішення, дії чи бездіяльність в інтересах дарувальника, що приймаються, вчиняються як безпосередньо такою особою, так і за її сприяння іншими посадовими особами та органами;

 2) якщо особа, яка дарує (здійснює) дарунок (пожертву), перебуває в підпорядкуванні такої особи.

За вчинення корупційних правопорушень державні виконавці притягуються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку. Відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень заносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, що формується та ведеться Міністерством юстиції України.

Збитки, шкода, завдані державі внаслідок вчинення корупційного правопорушення, підлягають відшкодуванню в установленому законом порядку.

 

Заступник начальника

відділу ДВС Барського РУЮ                                                           Зоряна Воскобойник

Переглядів: 939 | Додав: bar-just | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples