Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 7 » Допомога на дітей одиноким матерям в Україні
12:22
Допомога на дітей одиноким матерям в Україні
Право на державну допомогу на дітей одиноким матерям в Україні мають одинокі матері, які не перебувають у шлюбі, одинокі усиновителі, якщо у свідоцтві про народження дитини відсутній запис про батька дитини або запис про батька проведено в установленому порядку за вказівкою матері, а також мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію. 

Якщо одинока мати (одинокий усиновитель), мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, уклали шлюб, за ними зберігається право на одержання допомоги на дітей, які народилися або були усиновлені до шлюбу, за умови, що ці діти не були усиновлені чоловіком (дружиною).

Допомога на дітей одиноким матерям не призначається у разі перебування дитини на утриманні в інтернатах за рахунок держави.

Допомога на дітей одиноким матерям призначається незалежно від одержання на дітей інших видів допомоги. Допомога на дітей одиноким матерям призначається з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 18-річного віку включно. Якщо діти навчаються в загальноосвітньому закладі, у вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладах за денною формою навчання, виплата допомоги на дітей одиноким матерям продовжується на підставі довідки навчального закладу – до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Перелік документів, які необхідні для призначення допомоги на дітей одиноким матерям.

Для призначення допомоги на дітей самотніми матерями надаються наступні документи:

1) заява про призначення допомоги,  що складається за формою,  затвердженою Мінсоцполітики;       

2) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян  про   державну  реєстрацію  народження  дитини,  виданий  відділом  державної  реєстрації  актів  цивільного  стану,  або  довідка про  народження, видана виконавчим органом сільської, селищної, міської  (крім  міст  обласного  значення)  рад,  із  зазначенням  підстави  внесення  відомостей  про  батька  дитини  до  актового запису про  народження  дитини  відповідно  до  абзацу  першого частини першої  статті 135 Сімейного кодексу України, або документ про  народження,  виданий  компетентним  органом  іноземної  держави, в  якому  відсутні  відомості про батька, за умови його легалізації в  установленому законодавством порядку;

3) копія свідоцтва про народження дитини;       

4) довідка про проживання дитини з матір’ю,  видана за місцем  проживання  сім’ї. У разі неможливості одержати таку довідку орган  праці  та  соціального захисту населення здійснює обстеження сім’ї  за місцем проживання і складає акт із зазначенням факту проживання  дитини  з  матір’ю.  У  разі  коли  дитина  навчається  за  межами  населеного  пункту,  в  якому  проживає  мати,  і  не перебуває на  повному  державному  утриманні,  замість  довідки  про  проживання  дитини  з  матір’ю  подається довідка з місця проживання матері та  довідка  з місця проживання (навчання) дитини.

Мати  (батько)  дітей  у разі смерті одного з батьків, які не  одержують  на  них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну  пенсію,  подають  копію  свідоцтва про смерть одного з подружжя та  довідку  про  те,  що вони не одержують на дітей зазначені пенсії. 

Якщо  діти  навчаються  за  денною формою у загальноосвітніх,  професійно-технічних  та  вищих  навчальних  закладах  I-IV  рівня  акредитації,   виплата   допомоги   на   дітей   одиноким  матерям  продовжується   на  підставі  довідки  навчального  закладу  -  до  закінчення  такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до  досягнення  ними  23  років.

 

                                         Провідний спеціаліст управління юстиції                             Інна Якубчик

Переглядів: 986 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples