Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 20 » Легалізація громадської організації шляхом письмового повідомлення про утворення
16:48
Легалізація громадської організації шляхом письмового повідомлення про утворення

Право громадян на свободу об'єднання є невід'ємним правом людини, закріпленим Загальною декларацією прав людини, і гарантується Конституцією та законодавством України. Держава сприяє розвитку політичної та громадської активності, творчої ініціативи громадян і створює рівні умови для діяльності їх об'єднань.
Відповідно до ст. 14 Закону України «Про об’єднання громадян” легалізація (офіційне визнання) об'єднань громадян є обов'язковою і здійснюється шляхом їх реєстрації або повідомлення про заснування.
Діяльність об'єднань громадян, які не легалізовані або примусово розпущені за рішенням суду, є протизаконною.
Відповідно до п. 9 Положення про порядок легалізації об’єднань громадян, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 140 від 26.02.1993 року, для легалізації громадської організації шляхом письмового повідомлення про заснування до відповідного органу юстиції подається заява підписана не менш ніж трьома засновниками громадської організації або її уповноваженими представниками. В заяві вказується прізвище, ім’я, по батькові засновників або їх уповноважених представників, рік народження, місце постійного проживання, місцезнаходження центральних статутних органів, основна мета діяльності громадської організації. Підписи в заяві повинні бути завірені в установленому чинним законодавством порядку (нотариально).
Громадська організація, легалізована шляхом письмового повідомлення про заснування, вноситься до книги обліку громадських організацій, що ведуться легалізуючим органом, а також вноситься до Єдиного реєстру громадських формувань.
Легалізація громадської організації шляхом письмового повідомлення про утворення здійснюється без права надання статусу юридичної особи.

Головний спеціаліст реєстраційної служби             М.Г. Поліщук

Переглядів: 481 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples