Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 17 » Міжнародний день миру
09:16
Міжнародний день миру
День миру в Україні встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 і відзначається щорічно 21 вересня - у Міжнародний день миру.
  Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.
  Двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. З тих пір він і відзначається в Організації Об’єднаних Націй. Він покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього.
  Всім державам, які беруть участь у збройних конфліктах, в цей день пропонується скласти зброю і припинити військові дії. Саме святкування торжества світу супроводжується різними заходами, однак, незмінною є церемонія у Дзвони світу. Вона традиційно відкривається зверненням Генерального секретаря ООН, після якого він вдаряє у дзвін. Потім слідує хвилина мовчання, і із зверненням до присутніх виступає голова Ради безпеки ООН.
  Установою цього свята ООН закликає людей замислитися про слабкості такого природного для багатьох світу без воєн і насильства, зробити посильний внесок у його збереження. Також діяльність цієї міжнародної організації проявляється в таких областях як обговорення проблем світу, обмін інформацією та практичним досвідом у цій галузі і гуманітарна допомога всім постраждалим від збройних конфліктів у гарячих точках світу. Щодня Генеральний секретар ООН і його посланці світу спрямовують свої зусилля на встановлення зв'язків між різними культурами, розвиток взаємної толерантності, припинення вогню і вирішення суперечок мирним шляхом.
  ООН використовує святкування Дня миру, для залучення уваги до своєї різнобічної роботи в підтримку миру і для того, щоб спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру та обміну інформацією та практичним досвідом діяльності по його досягненню.
 
 
                                   Начальник управління юстиції    Наталія Сирота
Переглядів: 1033 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples