Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 25 » Наслідки несплати адміністративного штрафу
14:04
Наслідки несплати адміністративного штрафу

У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 Кодексу про адміністративні правопорушення (далі − КпАП), постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:

- подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу та зазначеного у постанові про стягнення штрафу;

- витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України.

(Із змінами і доповненнями, внесеними законами України від 19.10.2000 р. № 2056-1II, від 24.09.2008 р. № 586-УІ, від 17.02.2011 р. № 3045-VI)

1. За загальним правилам, визначеним статтею 33 КпАП, стягнення за адміністративне правопорушення накладається у межах, установлених КпАП та іншими законами України.

Органи, які уповноважені накладати адміністративні стягнення, визначені у главі 17 КпАП. Отже, виконання постанови про накладення адміністративного стягнення здійснюється у межах, що визначаються органами, які уповноважені накладати стягнення.

В свою чергу, наслідком несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 КпАП, є примусове виконання постанови відділом державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна, що здійснюється в порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

2. У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:

- подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті КпАП та зазначеного у постанові про стягнення штрафу;

- витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України.

Водночас, у випадку незазначення суми подвійного розміру штрафу у постанові про його стягнення, яка надсилається до відділу державної виконавчої служби для примусового виконання, державний виконавець повинен забезпечити примусове виконання такої постанови у спосіб і порядок, визначений виконавчим документом, тобто, стягнути суми штрафу, що зазначена у постанові.

Що ж стосується витрат на облік правопорушень, їх розмір Урядом наразі не визначено.

 

Державний виконавець

ВДВС Барського РУЮ                                                                             І.І. Лапчук

Переглядів: 1938 | Додав: Igor_Light | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples