Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 7 » Нова система оплати послуг адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги
07:31
Нова система оплати послуг адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги
18 липня Кабінетом Міністрів України внесенно зміни до Порядку оплати послуг адвокатів, які надають вторинну правову допомогу особам, затриманим в адміністративному або кримінально-процесуальному порядку, а також у кримінальних справах.
  Постановою № 644 Кабмін вирішив, що, крім допомоги особам, затриманим в порядку адміністративного або кримінального кодексу, а також допомоги у кримінальних справах, повинні оплачуватися також послуги адвоката разі залучення адвоката слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для проведення окремої процесуальної дії.
  Розмір оплати послуг адвокатів з надання вторинної правової допомоги особі, затриманій в адміністративному або кримінально-процесуальному порядку, у неробочий час, вихідні та святкові дні обчислюється виходячи з подвійного розміру оплати за годину роботи адвоката з надання вторинної правової допомоги.
  У разі прибуття адвоката до затриманої особи пізніше встановленого законодавством строку без поважних причин розмір оплати послуг такого адвоката, наданих цій особі, зменшується вдвічі.
  Розмір оплати за годину роботи адвоката з надання вторинної правової допомоги становить 2,5 відсотка мінімальної заробітної плати, визначеної законом на час надання послуг адвокатом.
  Відповідно до Закону України "Про безоплатну правову допомогу”, перелік видів безоплатної правової допомоги включає такі види правових послуг:
- надання правової інформації;
- надання консультацій і роз’яснень з правових питань;
- складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);
- надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.
  Нагадуємо, Порядок оплати послуг адвокатів, що надають вторинну правову допомогу особам, затриманим в адміністративному або кримінально-процесуальному порядку, а також у кримінальних справах був затверджений Кабінетом Міністрів 18 квітня 2012р., набрання чинності відбудеться 01.01.2013 року.
 
               
                                Провідний спеціаліст управління юстиції                               Інна Якубчик
Переглядів: 749 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples