Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 11 » Новий Закон України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність»
07:23
Новий Закон України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність»
Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» передбачає надання безоплатної правової допомоги громадянам, а також посилює професійні права й гарантії адвокатів.
 Згідно із законом безоплатну правову допомогу надаватимуть кожному в разі затримання за підозрою у вчиненні злочину або у разі застосування адміністративного затримання чи адміністративного арешту.
 Для найбільш соціально незахищених категорій осіб, зокрема малозабезпечених, інвалідів, дітей-сиріт, безпритульних, дітей, позбавлених батьківського піклування, ветеранів війни, біженців, передбачено окремі види безоплатних правових послуг: складання документів процесуального характеру, представництво не лише у кримінальному процесі, а й у цивільному, адміністративному, господарському
 Закон про адвокатуру передбачає посилення ролі адвокатського запиту шляхом встановлення адміністративної відповідальності за несвоєчасне надання або відмову у наданні інформації на адвокатський запит. «Одночасно з цим законом внесено зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, що передбачають фінансові санкції для державних службовців та інших осіб, які не нададуть інформації на адвокатський запит.
 Тепер тільки адвокати будуть формувати свої органи самоврядування, зокрема ті, що відповідатимуть за дисциплінарну політику. Питання про дисциплінарну відповідальність адвоката вирішуватимуть самі адвокати.
 Новий закон також передбачає розширення професійних прав і гарантій адвоката. Зокрема, прямо забороняється втручання в адвокатську таємницю, унеможливлюється проведення слідчих і негласних слідчих дій щодо адвокатів та їх помічників.
 
 
                                  Начальник управління юстиції   Наталія Сирота
Переглядів: 1136 | Додав: bar-just | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples