Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 15 » Обмеження у праві виїзду боржника за межі України та заборона в’їзду в Україну
11:01
Обмеження у праві виїзду боржника за межі України та заборона в’їзду в Україну

 У відповідності до ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у разі ухилення боржника від виконання зобов’язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника – фізичної особи або керівника боржника – юридичної особи за межі України – до виконання зобов’язань за рішенням.

Згідно ст. 80 Закону України «Про виконавче провадження», у разі невиконання іноземцями, особами без громадянства та іноземними юридичними особами, які відповідно проживають (перебувають) чи зареєстровані на території України або мають на території України власне майно, яким володіють самостійно або разом з іншими особами, рішень державний виконавець звертається до компетентних органів з поданням про заборону в’їзду в Україну чи видворення за межі України таких осіб відповідно до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Отже, наявність в особи невиконаних зобов’язань, покладених на неї судовим рішенням, є підставою для обмеження її у праві виїзду за межі України. Питання щодо такого обмеження вирішується судом.

Державний виконавець не пізніше наступного дня після надходження ухвали суду про тимчасове обмеження особи (боржника) у праві виїзду за межі України до виконання нею своїх зобов’язань направляє засвідчену судом копію цієї ухвали для виконання до Адміністрації Державної прикордонної служби України.

У разі виконання боржником відповідних зобов’язань, та у зв’язку із закінченням виконавчого провадження на підставі частини першої пункту 8 статті 49 Закону України «Про виконавче провадження», фактичного виконання в повному обсязі рішення згідно з виконавчим документом, державний виконавець виносить відповідну постанову про закінчення виконавчого провадження, копія якої підлягає обов’язковому направленню до Адміністрації прикордонної служби України для своєчасного зняття особи (боржника) з контролю.

У разі невиконання передбачених Законом рішень іноземцям та особам без громадянства може бути заборонено в'їзд в Україну.

 

Головний державний виконавець

ВДВС Барського РУЮ у Вінницькій області             Голюк Віталій Миколайович

 

Переглядів: 664 | Додав: bar-just | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples