Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 18 » Офіційні періодичні видання Міністерства юстиції України
20:07
Офіційні періодичні видання Міністерства юстиції України

З метою доведення правової інформації до підприємств, установ, організацій та громадян Міністерство юстиції України постійно вишукує та запроваджує нові форми роботи. Зокрема, з метою вдосконалення системи обліку та підтримання в контрольному стані нормативно-правових актів, забезпечено випуск періодичних видань, які покращать роботу юрисконсультів підприємств, установ та організацій всіх форм власності.

 Указом Президента України від 22 січня 1996 року № 73/96 "Про видання збірників актів законодавства України" на Міністерство юстиції України покладено функції офіційного видавця збірників актів законодавства. 

 Оскільки у нищезазначених виданнях систематизовано акти Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, Конституційного Суду України, а також Національного банку України, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади України, що зареєстровані в Міністерстві юстиції України, та міжнародні договори України, ці видання забезпечать повноту та змістовне наповнення банку даних правової інформації, дозволять проводити інформаційно-правову роботу на більш якісному рівні. Забезпечення підприємств, установ, організацій, державних органів вказаними виданнями є важливою умовою успішного виконання покладених на них завдань.

 До правових періодичних видань Міністерства юстиції України належать:

офіційне видання «Офіційний вісник України»;

наукове фахове видання «Бюлетень Міністерства юстиції України»;

багатотомне офіційне видання «Систематичне зібрання чинного законодавства України»;

офіційне періодичне видання «Кодекси України».

 Указом Президента України від 22.01.1996 року №73 «Про видання збірників актів законодавства України» на Міністерство юстиції України покладено функції офіційного видавця збірників актів законодавства.

Офіційне видання «Офіційний вісник України»

 На виконання вищезазначеного Указу Президента від 22.01.1996р. №73 та з відповідно до Указу Президента України від 13.12.1996р. №1207 «Про опублікування актів законодавства України в інформаційному бюлетені «Офіційний вісник України», Міністерство юстиції України видає бюлетень «Офіційний вісник України».

 Указом Президента України від 10.06.1997р. №503 «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності» «Офіційному віснику України» надано статус офіційного друкованого видання, у якому підлягають оприлюдненню державною мовою акти Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України.

 В «Офіційному віснику України» публікуються поточні нормативно-правові акти, які надійшли до Мін’юсту та включені до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. Це:

*      закони України,

*      постанови Верховної Ради України,

*      укази і розпорядження Президента України,

*      постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України,

*      рішення і висновки Конституційного Суду України,

*      зареєстровані в Мін’юсті нормативно-правові акти міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Національного банку України,

*      міжнародні договори України, що набрали чинності,

*      рішення Міністерства юстиції України про скасування рішення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади,

*      акти Міністерства економіки України, що вносять зміни до постанов Кабінету Міністрів України.

 Також в «Офіційному віснику України» публікуються:

*      оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта,

*      резолютивна частина постанови суду про визнання нормативно-правового акта незаконним або таким, що не відповідає правовому акту вищої юридичної сили, і про визнання його нечинним,

*      рішення Європейського суду з прав людини,

*      регуляторні акти, що не підлягають державній реєстрації в Міністерстві юстиції України.

 Для більш оперативного доведення нормативно-правових актів до громадян та юридичних осіб та скорочення терміну оприлюднення актів з січня 2007 року «Офіційний вісник України» видається двічі на тиждень із скороченням терміну підготовки оригінал-макету та друку до 10 днів, що забезпечує офіційне оприлюднення нормативно-правових актів у п’ятнадцятиденний строк після їх прийняття у встановленому порядку і підписання.

 Двічі на рік видаються хронологічні покажчики до актів, опублікованих у «Офіційному віснику України», а також алфавітно-предметний покажчик.

 На виконання Указу Президента України від 27.06.1996р. №472 «Питання оновлення збірників актів законодавства України», «Офіційний вісник України» крім звичного варіанту також видається у теках з роз’ємними замками з підтримкою актів у контрольному стані. Тека (тверда обкладинка) розрахована на два чи три номери бюлетеню. Перший з цих номерів надсилається передплатникам у теці, а наступні – у конвертах. До кожного номеру бюлетеню додається комплект «Зміни», у якому знаходяться аркуші, які містять нову редакцію частини актів чи доповнення до актів, які були надруковані у попередніх номерах бюлетеню. Підтримання у контрольному стані проводиться шляхом заміни або вставки окремих аркушів з новими редакціями актів.

 Передплатні індекси:

 40433 – паперовий журнал;

 01546 – у теках із роз’ємними замками з підтримкою текстів актів у контрольному стані;

 48345 – електронний варіант;

 Детальніша інформація про "Офіційний вісник України", зміст номерів та тексти нормативно-правових актів, розміщених в бюлетені, можете ознайомитися в Барському районному управлнні юстиції.

  

                                                    Начальник управління юстиції                 Наталія Сирота

Переглядів: 1152 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples