Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 11 » Порядок видачі повторних свідоцтв
19:02
Порядок видачі повторних свідоцтв

   Повторні свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану видаються відділами державної реєстрації актів цивільного стану, а також дипломатичними представництвами та консульськими установами України.

   Свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану видаються у разі втрати або пошкодження виданих раніше на підставі актового запису цивільного стану за заявами громадян, щодо яких складено запис. Повторні свідоцтва можуть видаватись на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

  Повторні свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану іноземців, осіб без громадянства та громадян України, які проживають за кордоном, витребовуються через дипломатичні представництва та консульські установи України за кордоном, а також через Міністерство закордонних справ України за заявою або анкетою, підписаною особою, яка витребує свідоцтво.

 У заяві про видачу повторного свідоцтва зазначаються: прізвище, власне ім’я, по батькові та адреса заявника; прізвище, власне ім"я, по батькові особи, щодо якої запитується свідоцтво; яке необхідне свідоцтво; коли і яким органом державної реєстрації актів цивільного стану складено актовий запис цивільного стану; мета запиту цього свідоцтва та проставляється особистий підпис заявника. Якщо витребовується свідоцтво про народження, то додатково зазначаються прізвище, власне ім"я, по батькові батьків.При витребуванні свідоцтва про шлюб або розірвання шлюбу зазначаються прізвища, власні імена, по батькові обох з подружжя.

 Повторні свідоцтва видаються особам, щодо яких складено актовий запис цивільного стану. Повторні свідоцтва про народження дітей незалежно від їх віку можуть видаватись їх батькам і усиновителям. Повторні свідоцтва про народження дітей, які не досягли 18-ти років, можуть також видаватись опікунам, піклувальникам і адміністрації дитячих закладів, у яких перебувають діти, а також органам опіки і піклування. У цих випадках свідоцтва представникам зазначених установ видається за належно оформленою довіреністю та при пред’явленні документів, що посвідчують їх особу. Особам, яким виповнилося 16 років, повторні свідоцтва можуть видаватися за наявності паспорта або паспортного документа.

 Повторні свідоцтва про усиновлення видаються усиновителям та усиновленим, які досягли 16-ти років.

 Особі, позбавленій батьківських прав, повторні свідоцтва про народження дітей не видаються.

 Повторні свідоцтва про смерть видаються другому з подружжя, а також дітям, у тому числі й усиновленим, та їх законним представникам, близьким родичам померлої особи (братам і сестрам, онукам, діду і бабі як з боку батька, так і з боку матері) або особі, яка є спадкоємцем за законом або заповітом, якщо родинні стосунки, право на спадкування підтверджують документально, про що зазначається в заяві про видачу свідоцтва.

 Особам, які звернулися до відділу ДРАЦС особисто, повторні свідоцтва повинні видаватися того ж самого дня при пред’явленні ними паспорта або паспортного документа.

 На письмові запити громадян про видачу повторних свідоцтв відповідь повинна надсилатись протягом 15 днів.

 Після припинення шлюбу внаслідок його розірвання повторні свідоцтва про шлюб не видаються. У таких випадках на письмове прохання заявників відділ державної реєстрації актів цивільного стану видає витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян встановленого зразка.

  

                        Провідний спеціаліст ВДРАЦС РУЮ                 Наталія Переверзєва

Переглядів: 1893 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples