Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 11 » Процедура виконання рішень про поновлення на роботі.
14:32
Процедура виконання рішень про поновлення на роботі.

Відповідно до КЗпП України, забезпечення права громадян на працю грунтується на принципі гарантування Державою працездатним громадянам, які постійно проживають на території України, правового захисту від необгрунтованої відмови у прийнятті на роботу і незаконного звільнення, а також сприяння у збереженні роботи. У цьому зв’язку, стаття 76 Закону України „Про виконавче провадження”, передбачає порядок примусового виконання державною виконавчою службою рішень судів про поновлення на роботі, які відносяться до окремої категорії справ.

Так, у  ст. 76 Закону України «Про виконавче провадження» зазначено, що рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного на іншу роботу працівника виконується негайно.  Це означає, що державний виконавець відкриває виконавче провадження не пізніше наступного робочого дня після надходження виконавчого документа і невідкладно розпочинає його примусове виконання.

Виконання рішення про поновлення на роботі перевіряється державним виконавцем не пізніше наступного робочого дня після відкриття виконавчого провадження. Таке рішення вважається виконаним  з  дня  видачі  відповідного  наказу   або розпорядження  власником підприємства,  установи,  організації або уповноваженим ним органом,  фізичною  особою,  фізичною  особою  - підприємцем,  який  прийняв  незаконне  рішення про звільнення або переведення працівника,  після чого державний виконавець  виносить постанову про закінчення виконавчого провадження.

У  разі  невиконання  зазначених вимог без поважних причин  державний виконавець  виносить постанову про накладення штрафу на боржника - фізичну особу - 170-340 грн.;  на  посадових  осіб  -  340-680 грн.;  на  боржника   - юридичну  особу  -  680-1020грн.  та не пізніше п'яти робочих днів з дня його накладення повторно перевіряє стан виконання рішення.

У  разі  повторного  невиконання  рішення  боржником   без поважних  причин державний виконавець у тому ж порядку накладає на нього штраф у подвійному розмірі та   вносить   подання (повідомлення)  правоохоронним органам для притягнення боржника до відповідальності згідно із законом,  після чого виносить постанову про   закінчення   виконавчого   провадження  і  повертає  виконавчий  документ  до  суду чи іншого органу (посадової особи), що його видав.

 

                      Старший державний виконавець 

                      відділу ДВС Барського РУЮ                                                            Зоряна Воскобойник  

 

 

Переглядів: 1119 | Додав: bar-just | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples