Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 17 » Реєстрація баз персональних даних
20:49
Реєстрація баз персональних даних

Відповідно до Закону України "Про захист персональних даних” від 01.06.2010г. №2297-VI (набрав чинності з 01 січня 2011р.), бази персональних даних про фізичних осіб підлягають реєстрації в Державній службі України з питань захисту персональних даних із занесенням інформації до Державного реєстру баз персональних даних. База персональних даних — це іменована сукупність упорядкованих персональних даних в електронному вигляді та/або у вигляді картотек персональних даних (стаття 2 вищевказаного Закону). Державній реєстрації підлягають усі бази персональних даних в електронному вигляді та/або в картотеках, в яких обробляються персональні дані, незалежно від обсягу та форми їх застосування, виду діяльності. При цьому, щодо кожної бази даних, яка перебуває у володінні заявника, подається окрема заява.

 Для реєстрації бази персональних даних, уповноваженому державному органу з питань захисту персональних даних, подається заява встановленого зразка.

 Заява про реєстрацію бази персональних даних повинна містити інформацію про володільця та розпорядників бази персональних даних, інформацію про базу даних та місце її знаходження, а також підтвердження зобов’язання стосовно виконання вимог законодавства щодо захисту персональних даних.

 Про кожну зміну вищезазначених відомостей, не пізніш як протягом десяти робочих днів з дня настання такої зміни, володілець бази персональних даних зобов'язаний повідомляти уповноважений державний орган з питань захисту персональних даних шляхом подання заяви про внесення змін до відомостей Державного реєстру баз персональних даних.

 Заява подається в паперовій формі (бажано, з наданням електронної копії) або у формі електронного документа через веб-сайт Державного реєстру баз персональних даних (https://rbpd.informjust.ua) відповідно до вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронний цифровий підпис». При цьому, ДСЗПД обробляє заяви у формі електронного документу, підписані володільцями, що отримують послуги електронного цифрового підпису (ЕЦП) у акредитованих центрах сертифікації ключів, які надали у розпорядження ДСЗПД надійні засоби ЕЦП.

 У випадку невиконання законодавчих вимог про реєстрацію баз персональних даних, настають види відповідальності:

 - адміністративна (штраф від 5100 грн. до 17000 грн. залежно від складу правопорушення);

 - кримінальна (обмеження чи позбавлення волі за незаконний збір, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу).

 

                                         Начальник управління юстиції                         Наталія Сирота

             

Переглядів: 877 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples