Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 11 » Реєстрація моторолерів
09:05
Реєстрація моторолерів

1-го листопада завершилася дія спрощеної системи реєстрації мопедів, моторолерів та інших двоколісних транспортних засобів, передбачених Постановою уряду № 1371 від 23 грудня 2009 р.

До цього часу державна реєстрація мопедів проводилася без надання документів, що підтверджують правомірність їхнього придбання. Після 1-го листопада реєстрація мопедів має здійснюватися в реєстраційно-екзаменаційних відділах при відповідних підрозділах ДАІ. Для реєстрації власник мопеда повинен надати сам мопед для огляду інспектором ДАІ, а також паспорт громадянина України, документи, підтверджуючі придбання мопеда, а також квитанцію про оплату за номерний знак і реєстраційний талон. А вже з 2-го листопада незареєстровані транспортні засоби вилучатимуться.

Реєстрація мопедів введена через значне зростання дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв малолітражних мопедів.

Крім цього, МВС України була розроблена та затверджена Кабінетом Міністрів України постанова від 20.05.2009 № 511 «Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами», якою введено деякі зміни у вже існуючий Порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Так введено категорії транспортних засобів:

А1 — мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об’ємом до 50 куб. сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт;

В1 — квадро- і трицикли, мотоцикли з боковим причепом, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) мототранспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів;

С1 — призначені для перевезення вантажів автомобілі, дозволена максимальна маса яких становить від 3500 до 7500 кілограмів (від 7700 до 16500 фунтів);

D1 — призначені для перевезення пасажирів автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, не перевищує 16.

Як і раніше, посвідчення водія на право керування транспортним засобом видається особі, яка пройшла медичний огляд, а також підготовку або перепідготовку відповідно до встановлених планів і програм в закладі з підготовки водіїв та склала теоретичний і практичний іспити в реєстраційно-екзаменаційному підрозділі Державтоінспекції.

Для осіб, які вже мають посвідчення водія, їх заміна буде проводитися повільно, без будь-яких обмежень термінів заміни.

Як і раніше, обмін посвідчення водія буде проводитися незалежно від зареєстрованого місця проживання особи за умови подання нею картки водія або довідки з реєстраційно-екзаменаційного підрозділу про підтвердження факту видачі посвідчення водія та довідки про непозбавлення права на керування транспортним засобом, виданої підрозділом Державтоінспекції за зареєстрованим місцем проживання. Довідка про непозбавлення права на керування транспортним засобом дійсна протягом одного місяця з дня її видачі.

Обмін посвідчень водія проводиться без складання іспитів в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах Державтоінспекції в разі надання особою документів, що підтверджують факт керування нею транспортним засобом.

Провідний спеціаліст Барського РУЮ                              Юлія Сплавська

 

Переглядів: 1383 | Додав: bar-just | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples