Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 7 » Тиждень правових знань з нагоди відзначення Дня юриста
15:20
Тиждень правових знань з нагоди відзначення Дня юриста
З 7 по 11 жовтня цього року відбудеться вже традиційний Тиждень правових знань, який проводиться з нагоди відзначення Дня юриста, з метою створення  належних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні, підвищення рівня правової культури громадян, на виконання пункту 20 розділу III Указу Президента України від 18 жовтня 2001 року N 992 "Про Національну  програму правової освіти населення”. Тиждень правових знань – це комплекс право просвітніх заходів, ініційованих та впроваджених Міністерством юстиції України, його територіальними органами, та зокрема Всеукраїнською міжвідомчою координаційно-методична радою з правової освіти, за участі правничих  установ та організацій, які спрямовані на підвищення рівня правових знань. Тиждень правових знань є чи не першим і чи не на й масштабнішим правовим заходом, який проводиться  в Україні. Він узагальнює собою цілу низку соціальнозначимих заходів. Їхня відкритість дає змогу долучатися  до участі у проекті всім бажаючим: як у статусі гостя, безпосереднього учасника чи члена організаційної групи, так і ініціатора проведення того чи іншого заходу, акції чи конкурсу.

Саме під час Тижня правових знань проводяться заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури населення, сприяння подоланню правового нігілізму в суспільстві, усуненню підстав для корумпованості правових інституцій, утвердження правових ідей у суспільстві та державі.

Будуючи громадянське суспільство і правову державу, ми вчимося жити за конституцією, за законами і між народними стандартами. Стараємося втілювати у життя  різні принципи і норми, створювати демократичні стандарти життєзабезпечення громадян.

Усі порушені вище питання мають єдину загальноправову мету: утвердження високих правових стандартів на практиці, підвищення рівня правоосвітньої культури  усіх членів суспільства, створення дійсно сильної, демократичної, правової держави. До цієї мети потрібно крокувати спільно, налагоджено, через поширення правових стандартів, створення умов для їхньої реалізації. Ті проекти, які мають правовий, правоосвітній та правовиховний характер, повинні спрямовувати свою діяльність на досягнення та реалізацію такої мети.

Барським районним управлінням юстиції Вінницької області розроблено та затверджено План проведення Тижня правових знань до Дня юриста з 7 по 11 жовтня 2013 року, відповідно до якого проводитимуться лекції, бесіди та відеолекторії на правову тематику в навчальних закладах, організовуються і проводитимуться книжкові виставки, надаватиметься безоплатна правова допомога з використанням мережі громадських приймалень та юридичної клініки.

 

 

Провідний спеціаліст управління  юстиції                                         Інна Якубчик

Переглядів: 1543 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples