Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 29 » «Відкладення провадження виконавчих дій. Відстрочка або розстрочка виконання рішення»
10:31
«Відкладення провадження виконавчих дій. Відстрочка або розстрочка виконання рішення»

Відкладення провадження виконавчих дій

За   наявності   обставин,  що  перешкоджають  провадженню виконавчих дій,  або  у  разі  несвоєчасного  одержання  сторонами документів  виконавчого  провадження,  внаслідок  чого  вони  були позбавлені  можливості  скористатися  правами,  наданими  їм   цим Законом,  державний  виконавець  може  відкласти  виконавчі дії за заявою стягувача чи боржника або з власної ініціативи на строк  до десяти  робочих  днів.  Про відкладення провадження виконавчих дій державний  виконавець  виносить  відповідну  постанову,   про   що повідомляє сторонам.

Час відкладення провадження виконавчих дій не включається в строк  здійснення виконавчого  провадження.

 

Відстрочка або розстрочка виконання, встановлення чи зміна способу і порядку виконання рішення

Відстрочка - відкладення чи перенесення виконання рішення на новий строк, який визначається судом.

Розстрочка - спосіб виконання зобов'язання, при якому виконання проводиться не одночасно і в повному обсязі, а частинами і в строки, встановленні наперед.

Порядок виконання рішення - це визначена законодавством послідовність і зміст вчинення виконавчих дій державним виконавцем, а також права і обов'язки суб'єктів виконавчого провадження під час їх вчинення.

За наявності обставин,  що ускладнюють  виконання  рішення або  роблять  його  неможливим (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо),  державний  виконавець  за власною ініціативою чи за заявою сторін,  а також самі сторони мають право звернутися до суду,  який видав виконавчий документ, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання,  а також про встановлення або зміну способу і порядку виконання.

При вирішенні питання про зміну способу виконання суд повинен з'ясовувати обставини, що свідчать про неможливість виконання рішення.

Питання   про   відстрочку   або   розстрочку   виконання, встановлення чи зміну способу і  порядку  виконання  розглядається судом  у десятиденний строк в судовому засіданні з викликом сторін (ст. 373 Цивільного процесуального кодексу).

Ухвалу суду про відстрочку або розстрочку виконання, зміну способу виконання рішення можна оскаржити в апеляційному порядку.

Щодо інших рішень  відстрочка  або  розстрочка  виконання, встановлення чи зміна способу і порядку виконання не допускаються.

Рішення про розстрочку виконується в частині та у строки, встановлені цим рішенням. Законом можуть встановлюватися  особливості  щодо  надання відстрочки або розстрочки виконання рішення.

Відстрочка та розстрочка виконання застосовується на захист інтересів боржника. Зміна способу та порядку виконання можуть бути також і в інтересах стягувача, якщо мова йде про випадки, коли реалізація рішення знаходиться під загрозою або виявляється неможливою.

 

 

Заступник начальника

відділу ДВС Барського РУЮ                                                      Зоряна Воскобойник

Переглядів: 3680 | Додав: bar-just | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples