Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 11 » Виконання рішення про конфіскацію майна
17:01
Виконання рішення про конфіскацію майна
Конфіскація майна може бути  застосована  виключно  за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.     
 Конфіскація  майна   полягає   в   примусовому   безоплатному вилученні у власність держави всього  або  частини  майна,  яке  є власністю  засудженого,  у тому  числі  його  частка  в  спільній власності,  статутному фонді суб'єктів  господарської  діяльності, гроші, цінні папери та інші цінності, включаючи ті, що знаходяться на рахунках, на вкладах чи на зберіганні у фінансових установах, а також  майно,  передане  засудженим  у довірче управління.
При виконанні конфіскації майна засудженого за вироком суду  державний  виконавець  виносить  постанову   про   відкриття виконавчого  провадження,  якщо виконавчий лист відповідає вимогам статті 18 Закону, з доданням до нього копії вироку суду. У разі відсутності у справі опису майна засудженого надсилається довідка про те, що опис майна не проводився.
     При виконанні конфіскації майна за виконавчими документами суду державний виконавець   виносить   постанову   про   відкриття    виконавчого провадження,  якщо  виконавчий документ  відповідає  вимогам статті 18 Закону,  з доданням до нього необхідного переліку документів.
     У разі невідповідності виконавчого документа статті 18 Закону або  відсутності  одного  з   вищеперелічених документів  державний  виконавець виносить постанову про відмову у відкритті  виконавчого  провадження.
     Для  виявлення  майна,   яке   підлягає   конфіскації, державний  виконавець негайно надсилає запити до органів державної податкової інспекції,  банків та інших кредитних установ,  органів ДАІ,  БТІ,  нотаріату  тощо та перевіряє майновий стан боржника за останнім  місцем  його  прописки,  проживання,   місцезнаходженням майна.
     У  процесі  виконання  державний  виконавець  виявляє, описує  і  накладає  арешт  не тільки на майно,  яке було включене раніше  в  протокол  опису  і  арешту  майна,  складений  органами слідства,  а  й  інше  виявлене майно,  що підлягає опису,  про що складається акт опису  і  арешту  майна  з  указівкою  попередньої  оцінки майна.
     Не підлягає конфіскації і не  включається  до  акта  опису  й арешту майно, на яке за законом не може бути звернено стягнення.
     Установивши розтрату відчуження, підміну переданого на зберігання майна, державний виконавець складає про це акт.  У такому разі державний виконавець негайно готує подання  про вирішення  питання  про  притягнення  винної особи до кримінальної відповідальності  і  надсилає  його  до правоохоронних органів. До подання додаються копії акта про відсутність майна, вироку суду та протоколу  опису  й  арешту  майна органами попереднього слідства.

Такі  дії  провадяться  також  у  випадку, коли майно, що підлягає конфіскації,  було  виявлено  і арештовано  державним  виконавцем.

Указане виконавче провадження державний виконавець тримає  на контролі до вирішення питання по суті.

 Частка майна засудженого в спільній власності з іншими особами, яка підлягає конфіскації, визначається судом.
  При виконанні вироку суду про конфіскацію вилученого в засудженого майна виконання провадиться в загальному порядку.  При виконанні конфіскації вилучених у засудженого коштів та цінностей, що  зберігаються  в ФІНО органів попереднього слідства,  державний виконавець  направляє  до   ФІНО   копію   виконавчого   листа   з розпорядженням. Таке виконавче провадження вважається закінченим   за  наявності  підтвердження  з  ФІНО  про  виконання розпорядження  державного  виконавця.  Виконавчий лист з відміткою про  виконання  повертається до суду, що його видав.
     За  наявності  декількох  виконавчих  документів про стягнення  коштів  чи  ін.  щодо  одного  боржника, майно якого за рішенням   суду  підлягає  конфіскації,  реалізується  в  порядку, встановленому  цією  Інструкцією.  У  цьому разі розподіл суми, що надійшла  після реалізації, встановлюється відповідно до статті 43 Закону та  пункту  5.1.2 цієї Інструкції, а також з урахуванням  установленої статтею 44 Закону черговості задоволення  вимог стягувачів.
     Під  час  виконання  рішення  суду  про  конфіскацію майна,  вилученого митними органами, державний виконавець протягом  десяти днів з дня відкриття виконавчого провадження проводить опис та арешт майна, що підлягає конфіскації, попередивши про це митний орган  не  пізніше ніж за п'ять днів про час проведення такої дії.
    Акт  опису  та  арешту  майна  складається  державним виконавцем у присутності понятих.
     Подальші дії державного виконавця щодо  розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду, здійснюються відповідно до Закону та  Інструкції про проведення виконавчих дій.
     Після виконання виконавчого документа про конфіскацію майна   державний   виконавець   робить  відповідні  відмітки  про виконання у виконавчому документі  і  повертає  його  відповідному суду.
                                                      Головний державний виконавець                                                                     Вікторія  Кондратюк 

 

Переглядів: 2540 | Додав: bar-just | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples