Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 24 » З 01.01.2013 РОКУ У БАРСЬКОМУ РАЙОНІ ПОЧИНАЄ ДІЯТИ ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЙНА СЛУЖБА
13:29
З 01.01.2013 РОКУ У БАРСЬКОМУ РАЙОНІ ПОЧИНАЄ ДІЯТИ ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЙНА СЛУЖБА

Державна реєстраційна служба України створена на підставі Указу Президента України від 9 грудня 2010 року № 1085 / 2010 та діє на підставі   Положення про Державну реєстраційну службу України від 06.04.2011 року    № 401. Відповідно до даного документу Наказом Барського районного управління юстиції 10.11.2011 року затверджено Положення  про Державну реєстраційну службу Барського районного управління юстиції.

 Державна реєстраційна служба України або скорочено Укрдержреєстр є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра юстиції України та входить до системи органів виконавчої влади.

Основним завданням реєстраційної Барського районного управління юстиції служби є:

  • ·        реалізація державної політики у сферах державної реєстрації актів цивільного стану;
  • ·        державної реєстрації речових прав на нерухоме майно;
  • ·        державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;
  • ·        реєстрації (легалізації) об'єднань громадян, інших громадських формувань;

Відповідно до вищенаведених завдань до структури  реєстраційної служби відносяться:

  • ·     відділ державної реєстрації актів цивільного стану, який: проводить державну реєстрацію актів цивільного стану та видає відповідні свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану та інше;
  • ·     відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, який: здійснює державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно відповідно до закону;
  • ·     відділ державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців;
  • ·     відділ з питань легалізації об'єднань громадян.

Розглянемо детальніше відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Головною метою створення  Єдиного Реєстру речових прав на нерухоме майно дає Вам можливість швидко отримати інформацію про об’єкт нерухомості у будь – якому куточку країни.

Безпосередньо реєстрацією прав на нерухоме майно буде займатись державний реєстратор речових прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби.

Хочу підкреслити, що з нового 2013 року усі діючі сьогодні реєстри: реєстр прав власності на нерухоме майно,  державний реєстр іпотек,  єдиний реєстр заборон  відчуження об’єктів нерухомого майна -  втрачають свою силу. Але права зареєстровані  у старих реєстрах, залишаться діючими.

Перереєструвати право на нерухомість потрібно тільки у випадку, якщо ви приймете рішення  щось із нею зробити: продати, подарувати, передати у спадок тощо. Тоді перереєстрацію безоплатно проводить нотаріус, який перевірить інформацію у існуючих до 2013 року реєстрах і перенесе її у єдиний Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Звертатись до відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби Вам необхідно  у таких випадках:

·        коли реєструється  право власності на основі свідоцтва про право власності на новозбудований об’єкт (при реконструкції або реставрації об’єктів;

  • ·        членам  житлово–будівельного кооперативу після  повного погашення внесків;
  • ·        при внесенні  нерухомості у статутний капітал  юридичної особи;
  • ·        коли проводиться реєстрація прав на основі  рішень судів;
  • ·         при реєстрації обтяжень накладених на основі рішень органів місцевого самоврядування.

Державний реєстратор Державної реєстраційної служби також буде видавати витяги, виписки із реєстру та інформаційні довідки.

При  купівлі квартири, будинку і т.п. буде можливо по запиту в реєстраційну службу дізнатися про  можливі обтяження.

Процедура реєстрації прав на нерухоме майно не повинна  перевищувати  14 робочих днів.

Що ж стосується  реєстрації права власності на землю.

Перед тим як зареєструвати право власності  на землю, необхідно зареєструвати його як об’єкт у Державному земельному кадастрі. Таким чином у Вас є вибір – іти до державного реєстратора для проведення державної реєстрації права власності у реєстраційну службу, чи тут же (у земельному кадастрі) подати кадастровому реєстратору заяву про реєстрацію права власності.  Якщо Ви подаєте заяву  кадастровому реєстратору, то він  у свою чергу, направляє заяву  до відділу реєстрації речових прав на нерухоме майно  реєстраційної служби, де оформляється  земельна  ділянка та  видається відповідне свідоцтво про право власності, яке разом з іншими необхідними документами повертаються реєстраційною службою  у Державний земельний кадастр. Заявник отримує повний пакет документів у кадастрового реєстратора. У даному випадку заявник сам обирає до кого звернутись для реєстрації права власності на земельну ділянку. У випадку , якщо у людини є державний акт з кадастровим номером, то заяву про реєстрацію права власності подається  відразу до Державної реєстраційної служби.

У будь – якому випадку процедура реєстрації не повинна перевищувати 14 днів.

            Які ж документи можна буде отримати у відділі державної реєстрації речових прав на нерухоме майно?

  • ·        Витяг – надається власнику нерухомості або уповноваженій особі;
  • ·        Інформаційна довідка – видається на основі письмового запиту державним органам влади ( суду, прокуратурі, органам місцевого самоврядування, МВД, СБУ, податковій службі тощо).

·        Виписка – видається власнику або утримувачу прав та містить відомості про суб’єктів, що оформили права або обтяження, пов’язані з об’єктом нерухомості.

Хотілося б відмітити ще один позитивний момент -  на основі проектів деяких законодавчих атів можна припустити, що держмито за послуги реєстрації  складатиме приблизно  119  гривень, а плата за отримання  витягів не перевищить розміру держмита,  реєстрація обтяжень коштуватиме приблизно  51 грн.,  тобто реєстрація прав власності на нерухоме майно  стане доступною для пересічного громадянина.

 

Реєстраційної служби Барського районного управління юстиції знаходиться за адресою м.Бар, вул..Островського 2/1, Конт. телефон:2-38-88.

                         

                   Начальник реєстраційної служби                                    Тетяна Хорошун

Переглядів: 1381 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples