Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 18 » Запис про батьків дитини, якщо батьківство, материнство не встановлено
20:24
Запис про батьків дитини, якщо батьківство, материнство не встановлено

 Реєстрація народження дитини провадиться державним органом державної реєстрації актів цивільного стану з одночасним визначенням її походження та присвоєнням прізвища, власного імені та по батькові.

 Заяву про реєстрацію народження дитини батьки зобов’язані подати невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини. На дану обставину хочеться звернути особливу увагу батьків новонароджених дітей. За реєстрацією народження до органів державної реєстрації актів цивільного стану звертайтеся своєчасно, щоб потім не створювати проблем ні собі, ні працівникам відділів РАЦС, ні керівникам закладів охорони здоров"я. 

 Якщо мати дитини не перебуває в зареєстрованому шлюбі, то за реєстрацією вона звертається особисто з паспортом і медичним свідоцтвом про народження.

 При народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі, у випадках, коли немає спільної заяви батьків, заяви батька про визнання батьківства, або рішення суду, то запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться за прізвищем матері, а ім"я та по батькові батька дитини записуються за її вказівкою.

 Якщо батьки не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від матері визначається на підставі одного із документів, що посвідчує факт народження, а походження дитини від батька визначається за заявою чоловіка, який вважає себе батьком дитини.

 У разі смерті матері, а також за неможливості встановити місце її проживання запис про матір та батька дитини провадиться відповідно до статті 135 Сімейного кодексу України, за заявою родичів, інших осіб або уповноваженого представника закладу охорони здоров"я, в якому народилася дитина.

 Якщо батьки дитини невідомі, запис про них у Книзі реєстрації народжень провадиться за рішенням органу опіки і піклування.

 Наприкінці хочеться сказати, що працівники відділу державної реєстрації актів цивільного стану по м. Миргород Миргородського міськрайонного управління юстиції завжди раді привітати молодих батьків з народженням дитини і чекають їх у відділі для урочистої реєстрації нового громадянина держави Україна.

 Народження дитини — найщасливіша і найважливіша подія в житті кожної жінки, але разом з цим — це велика відповідальність і наполеглива праця. Адже щоб виростити з дитини справжню людину потрібно докласти

 

                                            Спеціаліст І категорії ВДРАЦС РУЮ         Оксана Зав`ялова

Переглядів: 963 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples