Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 4 » Знати право, служити праву, захищати право.
18:49
Знати право, служити праву, захищати право.

       Бути юристом, безумовно, і почесно, і відповідально. Сьогодні немає такої сфери діяльності, державного органу чи підприємства, які б обходилися без консультації юриста. Щодня до правників за порадою та допомогою звертаються безліч людей.

          Кожного дня юристи стикаються зі складними завданнями і їхній вердикт, незалежно від форми акту, чи виду дії, обов’язково має відповідати не лише нормам права, але й нормам моралі, тобто, бути глибоко виваженим та всебічно обміркованим.

          Органи юстиції відіграють значну роль в реалізації державної правової політики. Без перебільшення можна сказати, що найбільший загал фахівців права працює саме в системі Міністерства юстиції України.

           Працівники установ юстиції району, розуміючи важливість покладених на них завдань, докладають максимум зусиль для забезпечення конституційних права і свобод громадян шляхом  надання різноманітної правової допомоги.

            Лише за роки існування районного управління юстиції зареєстровано 80 районних , 17  міських, 219 сільських та селищних осередків політичних партій, легалізовано шляхом письмового повідомлення 211 сільських селищних осередків політичних партій, проведено правову експертизу майже 142 нормативно – правових актів, надано безкоштовну правову допомогу близько 2500 тис.  громадянам, здійснено більше 200  виступів у засобах масової інформації з роз’яснення законодавства.

            Управління юстиції  здійснює методичне керівництво та координацію діяльності районних державних органів влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, які займаються правовим вихованням; вирішує питання правового інформування та підвищення правової культури населення; здійснює збір та узагальнення інформації, вивчення і поширення позитивного досвіду правоосвітньої та правовиховної роботи

                Для координації діяльності місцевих органів влади працівники управління систематично здійснюють планові  контрольні, спільні та цільові перевірки стану правовосвітньої та право виховної роботи. Так протягом 9 місяців 2011 року проведено 13 перевірок стану правової роботи та 16 перевірок з питань право освітньої діяльності в навчальних та дошкільних закладах району, в органах місцевого самоврядування, в установах, організаціях, підприємствах району.

    Під час перевірок значна увага приділялась таким питанням, як правові засади діяльності, організація роботи юридичної служби, підвищення рівня правових знань працівників підприємств, установ, організацій, стан дотримання законодавства про працю, кадрове діловодство.

                  З метою виявлення кращих форм та методів організації правової роботи, вивчення узагальнення та поширення кращого досвіду з питань організації правової роботи в місцевих органах виконавчої влади, в органах місцевого самоврядування ,на державних підприємствах, установах, організаціях в вересні місяці  проведиться огляд – конкурс  на кращу організацію роботи юридичної служби.

                 На сьогоднішній день  на території міста Бар та Барського району налічується 23 юриста та юрисконсульта.

                 З метою вдосконалення правової роботи у сфері суспільного виробництва , забезпечення законності та запобігання порушення прав і законних інтересів , управлінням юстиції організовується підвищення кваліфікації працівників юридичних служб шляхом проведення стажувань.  За 9 місяців пройшло  стажування 14 юрисконсультів.

                Однією із ефективних форм роботи є проведення  заочних семінарів з правової роботи . В цьому році було проведено 2 районних семінари та 1 обласний. ( варто відмітити роботу  , головного спеціаліста кадрового та правового забезпечення управління праці та соціального захисту населення Синчак Ірини,   начальника  відділу правового та  кадрового забезпечення апарату РДА Степаненко Людмили та юрисконсульта Повальної Таїсії та інших).

                 При управлінні юстиції щоденно  працює громадська приймальня  по наданню безкоштовної правової допомоги малозабезпеченим верствам населення, що дає можливість безпосередньо поспілкуватися та надати допомогу правового характеру відвідувачам.

                  З метою надання методичної допомоги підприємствам установам та організаціям управлінням розроблено та підготовлено 9 методичні рекомендації з питань правової роботи 10 рекомендацій з питань правоосвітньої роботи.

                  Варто відзначити наполегливість, компетентність та добросовісність у виконанні своїх обов’язків працівників районного управління юстиції .

            Необхідність виконання правниками своїх професійних повноважень громадянського обов’язку вимагає від них кришталевої чесності, принциповості, неупередженості, об’єктивності. В першу чергу юрист має глибоко усвідомлювати, що свою місію він виконує будучи наділений високою довірою суспільства і держави, а тому його висока порядність, безкорисливість, вдумливий підхід до кожної деталі справи, постійне прагнення до самовдосконалення повинні бути невід`ємними рисами його натури.

       

                                              Начальник управління юстиції                           Наталія Сирота

Переглядів: 984 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples