Барське районне управління юстиції у Вінницькій області     

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 26 » Ви запитуєте - ми відповідаємо
12:37
Ви запитуєте - ми відповідаємо

 Чи зараховується до стажу роботи, який дає право на виплату грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків час відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років?

 Відповідно до Порядку видачі грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків” затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 року № 212, грошова винагорода державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків видається особам, які пропрацювали безперервно на посадах державних службовців в одному або кількох органах державної влади не менше ніж 10 років.

            До стажу, який дає право на виплату зазначеної грошової винагороди зараховується час відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею віку трьох років, у виняткових випадках, якщо за медичними показаннями дитині потрібний домашній догляд, період додаткової відпустки без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більше, ніж до досягнення дитиною віку шести років, оскільки трудові відносини з відповідним органом державної влади не були перервані.

            Грошова винагорода видається один раз на п’ять років за умови зразкового виконання посадових обов’язків та відсутності порушень трудової дисципліни з урахуванням щорічної оцінки виконання державним службовцем покладених на нього завдань та обов’язків.

У разі відсутності щорічних оцінок за п’ять років, що передують видачі грошової винагороди, враховується наявність адміністративних, дисциплінарних та інших порушень за зазначений період.

Грошова винагорода керівним працівникам і спеціалістам видається на будь-яку дату протягом року після проведення щорічної оцінки на підставі рішення керівника відповідного органу державної влади за поданням безпосереднього керівника державного службовця після одержання відповідної інформації від кадрової служби; керівникам органів та їх заступникам  -  на підставі рішення керівника вищого рівня.

            Грошова винагорода виплачується державним службовцям органів державної влади ( або посадовим особам місцевого самоврядування) після настання права особи на цю винагороду, тобто стажу роботи на відповідних посадах не менше ніж 10 років, з урахуванням щорічних оцінок за попередній період.

 Чи зараховується до стажу безперервної роботи, що дає право на видачу грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків,  період роботи в органах внутрішніх справ?

 Відповідно до пункту 1 «Порядку видачі грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 212 від 24.02.2003 року до стажу безперервної роботи (служби) державних службовців зараховуються періоди роботи (служби) на посадах керівних працівників і спеціалістів в апараті органів, зазначених у ч.2 ст.9 Закону України «Про державну службу», а саме: органів прокуратури, судів, дипломатичної служби, митного контролю, служби безпеки, внутрішніх справ та інших. Тому, якщо Ваш працівник працював на посаді керівного працівника чи спеціаліста в апараті органів внутрішніх справ, то цей період слід зарахувати до стажу, що дає право на отримання грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків.

  

                       Начальник управління юстиції                            Наталія Сирота

Переглядів: 1463 | Додав: bar-just | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples